Dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji w Kaliszu
ogłasza nabór na zastępstwo w czasie usprawiedliwionej nieobecności pracownika na stanowisko Podinspektora
ds. rozliczeń księgowych w Wydziale Finansowo-Księgowym
w Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji w Kaliszu
62-800 Kalisz, ul. Złota 43

1. Wymagania niezbędne:
• wykształcenie wyższe ekonomiczne lub średnie ekonomiczne,
• dobra znajomość obsługi komputera w szczególności pakietu MS Office,
• stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na stanowisku ds. rozliczeń księgowych,
• obywatelstwo polskie,
• pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
• brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
• nieposzlakowana opinia.

2. Predyspozycje osobowościowe:
• obowiązkowość, uczciwość, samodzielność w pracy, dokładność, systematyczność, komunikatywność, dyspozycyjność, umiejętność pracy w zespole, sumienność i pracowitość.

3. Zakres wykonywanych zadań na stanowisku obejmuje m.in.:
• kontrola dowodów księgowych pod względem formalno-rachunkowym,
• obsługa systemu bankowości elektronicznej, w tym m.in. sporządzanie poleceń przelewów w systemie bankowości elektronicznej,
• wystawianie dowodów PK Polecenie księgowania,
• prowadzenie ewidencji bilansowej gruntów stanowiących własność Miasta Kalisza lub Miasta Kalisza – miasta na prawach powiatu, nieruchomości stanowiących własność Województwa Wielkopolskiego przeznaczonych na cele inwestycji drogowych oraz nieruchomości stanowiących własność Skarbu Państwa przeznaczonych na cele inwestycji drogowych,
• bieżące dekretowanie i bieżące wprowadzenie do systemu finansowo księgowego dokumentów zakupu tj. faktur VAT i rachunków oraz pozostałych dokumentów kosztowych (m.in. rozliczenie delegacji służbowych, noty księgowe, oświadczenie o używaniu samochodów prywatnych do celów służbowych)
do drugiego dnia roboczego miesiąca następnego,
• wprowadzenie do systemu finansowo- księgowego planu finansowego
oraz jego zmian na podstawie zarządzeń Prezydenta Miasta Kalisza oraz uchwał Rady Miejskiej,
• bieżąca analiza i kontrola wydatków budżetowych w celu nie dopuszczenia
do przekroczenia wielkości planowanych,
• rozliczanie nakładów inwestycyjnych i sporządzanie analiz w zakresie nierozliczonych nakładów inwestycyjnych,
• sporządzanie analiz i zestawień dotyczących wydatków i dochodów budżetowych,
• współudział przy sporządzaniu sprawozdawczości budżetowej, analiz i planów finansowych, sporządzanie sprawozdań (RB-28S, 8NWS, Rb-23)
• sporządzanie aktualizacji i tekstów jednolitych przepisów wewnętrznych
z zakresu gospodarki finansowej.
• potwierdzenie dokumentów za zgodność z oryginałem,
• przestrzeganie ustalonych procedur kontroli finansowej związanej
z gromadzeniem i rozdysponowaniem środków finansowych,
• znajomość pracy pracowników zatrudnionych na innych stanowiskach
w Wydziale Finansowo-Księgowym i pełnienie zastępstwa podczas
ich nieobecności, w tym zastępstwo pracownika sporządzającego wnioski
w sprawie zmian w budżecie i wieloletniej prognozie finansowej.

4. Warunki pracy na danym stanowisku : pełen etat, praca od poniedziałku
do piątku od godz. 7:30 do godz. 15:30.

5. W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.

6. Wymagane dokumenty:
• życiorys (CV).

W przypadku przekazania przez Państwa informacji dotyczących swojej osoby innych niż wynikające z określonych w ogłoszeniu wymagań związanych ze stanowiskiem należy do dokumentów załączyć klauzulę następującej treści:

Zgoda na przetwarzanie danych:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przez mnie danych osobowym innych niż wynikające z art. 221 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy przez Miejski Zarząd Dróg i Komunikacji w Kaliszu, w celu przeprowadzenia naboru na wolne stanowisko pracy, na które aplikuję. Dane osobowe podaję dobrowolnie. Zapoznałem się z zamieszczoną w ogłoszeniu Klauzulą informacyjną.”.

Wymagane dokumenty należy składać w Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji
w Kaliszu , ul. Złota 43 (sekretariat pok. nr 201) w terminie do dnia 06.03.2020r.

Oferty , które wpłyną do Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji w Kaliszu po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane. W przypadku ofert wysyłanych pocztą decyduje data stempla pocztowego.

Informacja o wynikach naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji w Kaliszu (bip.mzdik.kalisz.pl) oraz na tablicy informacyjnej w Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji w Kaliszu, ul. Złota 43.

Dyrektor MZDiK zastrzega sobie prawo unieważnienia naboru bez podania przyczyny.

UWAGA ! ofertę należy złożyć w zaklejonej kopercie , z dopiskiem :
„Oferta na zastępstwo na stanowisko Podinspektora
ds. rozliczeń księgowych w Wydziale Finansowo-Księgowym
w Miejskim Zarządzie Dróg i Komunikacji w Kaliszu”

Informacja dotycząca przetwarzania danych osobowych:

Administrator danych osobowych.
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w toku prowadzonego naboru jest Miejski Zarząd Dróg
i Komunikacji w Kaliszu z siedzibą w Kaliszu przy ul. Złotej 43. Z administratorem można kontaktować się listownie: 62-800 Kalisz ul. Złota 43, telefonicznie: +48 62 / 598 52 00 lub e-mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Inspektor ochrony danych.
Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych (IOD). Z Inspektorem można kontaktować się: listownie:

Cele i podstawy przetwarzania.
Dane osobowe przetwarzane będą w celu przeprowadzenia naboru na wolne stanowisko pracy. Podstawą prawną ich przetwarzania jest wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze wynikającego
z przepisów ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych. W związku z tym pracodawca może żądać od osoby ubiegającej się o zatrudnienie podania danych osobowych w zakresie określonym
w art. 221 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy tj. imię (imiona) i nazwisko, datę urodzenia, dane kontaktowe oraz jeżeli jest to niezbędne do wykonywania pracy określonego rodzaju lub na określonym stanowisku wykształcenie, kwalifikacje zawodowe oraz przebieg dotychczasowego zatrudnienia. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych innych niż wskazane powyżej, przekazanych z inicjatywy osoby ubiegającej się o zatrudnienie, jest zgoda tej osoby na przetwarzanie danych.

Odbiorcy danych osobowych.
Dane osobowe nie będą przekazywane innym podmiotom.

Przechowywania danych.
Dane będą przechowywane przez czas niezbędny do przeprowadzenia naboru, a następnie zostaną zniszczone.

Prawa osób, których dane dotyczą.
W związku z przetwarzaniem przez Miejski Zarząd Dróg i Komunikacji w Kaliszu danych przysługuje Państwu:
• prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
• prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych jeżeli są nieprawidłowe oraz ich uzupełnienia;
• prawo do ograniczenia przetwarzania danych;
• w odniesieniu do danych objętych udzieloną zgodą, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem) oraz usunięcia tych danych;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2,
00 - 193 Warszawa).
Szczegółowych informacji na temat przysługujących praw i możliwości skorzystania z nich udziela Inspektor ochrony danych.

Informacja o wymogu podania danych.
Podanie danych osobowych w zakresie wskazanym w ogłoszeniu o naborze i wynikającym z art. 221 § 1 ustawy
z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy jest niezbędne, aby uczestniczyć naborze. Podanie przez Państwa innych danych jest dobrowolne i nie ma wpływu na Państwa udział w naborze – wymaga jednak wyrażenia zgody na ich przetwarzanie.

Brak załączników.

Opis zmian Data Osoba Porównaj